Binnenhof

Stichting Marktwerking Installatietechniek

SMI

Stichting Marktwerking Installatietechniek, kortweg SMI, is een onafhankelijke organisatie die de belangen van installatiebedrijven behartigt bij aanbestedingsprocedures. SMI ondersteunt installatiebedrijven en technisch dienstverleners op het gebied van aanbestedingen en contractvorming van installatietechnische werken in Nederland met kennis, expertise en praktisch (juridisch) advies.

Nieuws

UV03156-1600X900

Maximaal scoren met uw EMVI-plan

Schrijft u in op een aanbesteding waarbij de inschrijvende partij wint die met de beste oplossing komt voor de vraag, het meeste meerwaarde biedt en de scherpste prijs-kwaliteitverhouding heeft?

TechniekNL_werkbezoek_Eindhoven_1600

Een inspirerend werkbezoek voor Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Nederlandse infrastructuur -tunnels, sluizencomplexen, wegen- is toe aan grootschalige vernieuwing en uitbreiding.

Aanbesteden-tekening-1600

Wijziging Aanbestedingsbesluit in Gids Proportionaliteit

Het niet vergoeden van tenderkosten is onder bepaalde omstandigheden disproportioneel, meent de Adviescommissie Gids Proportionaliteit.


SMI-template-banner-homepage
SMI-template-banner-homepageHandreiking Tenderkostenvergoeding

De handreiking tenderkostenvergoeding is een toelichting op bestaande wet- en regelgeving.

Het geeft meer duidelijkheid over wanneer een tenderkostenvergoeding op zijn plaats is en geeft richtlijnen over de hoogte van de vergoeding. Aanbestedende diensten het gebruiken om een tenderkostenbeleid te maken.

Grondslagen

Drempelwaarden Europees Aanbesteden

Overheidsopdrachten met een waarde boven de drempel- bedragen, moeten volgens Europese regels worden aanbesteed.

De Europese Commissie stelt elke 2 jaar nieuwe drempelwaarden vast. Bekijk de drempelbedragen Europees aanbesteden vanaf 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019. 

Bekijk