Home
Workshops
Publicaties
Behandelde zaken
Over SMI
Contact

Blog Marissa Willemse


2 december 2016verbonden

Verenigen, verbinden, versterken!

Verbonden door een passie voor techniek.

Ik heb een fantastische dag gehad! Niet omdat ik me letterlijk in het zweet heb gewerkt (5 km hardlopen), maar omdat ik fantastische mensen heb ontmoet. Ze noemen zichzelf ook wel vakidioten. Vanmiddag ben ik zo geïnspireerd, dat ik mijn ervaringen wil delen. Ook wil ik meteen in de praktijk brengen wat ik vandaag heb geleerd. Ik heb namelijk een training voor online schrijven gehad. Oordeel zelf of het heeft gewerkt.

Meestal spreek ik mensen die ongeveer in hetzelfde vakgebied werkzaam zijn. Als jurist heb ik weinig kennis van technische zaken. De afgelopen tijd heb ik wel veel bijgeleerd over warmtepompen, cv-ketels, zonnepanelen, rioolgemalen, dynamische verkeerssystemen, luchtbehandelingskasten, noem het maar op. Vanmiddag kwamen de voorzitters van de vakgroepen en (vak)commissies van UNETO-VNI bij elkaar. Ik had het genoegen hier bij te mogen zijn. Het is prachtig om te zien met welke passie iedereen vertelt over hun specialisme. Van bliksembeveiliging tot klimaat en sanitair en van de commissie jong UNETO-VNI tot innovatie. Stuk voor stuk zetten deze mensen zich graag in om onze branche verder te brengen. Hierbij brengen zij vakgenoten samen en inspireren zij hun omgeving om verder te kijken dan het eigen bedrijf. Allemaal zo verschillend, maar aan de andere kant ook allemaal ondernemer met overlappende belangen waar ze zich samen sterk voor maken.

Zit er nog toekomst in een vereniging? Zoals één van de leden het zei: “je moet je niet afvragen wat een lidmaatschap kost en wat het je oplevert. Je moet jezelf bedenken: als ik geen lid ben doe ik überhaupt niet mee en loop ik achter. De voordelen van een vereniging moeten vanzelfsprekend zijn. Verbonden door een passie voor techniek ben je samen sterk en kunnen we de wereld een beetje beter maken.”

Meer informatie over alle kennisgebieden en commissies van UNETO-VNI staat op onze nieuwe website. Neem gerust eens een kijkje. Ik hoop dat u net zo geïnspireerd raakt als ik!


Klik hier voor alle andere blogs van Marissa.


©2006 SMI | Disclaimer | info@smiweb.nl | Bredewater 20 Zoetermeer | T 079 - 323 77 62 | F 079 - 323 85 50 | KvK 27180924