Home
Workshops
Publicaties
Behandelde zaken
Over SMI
Contact

Blog Marissa Willemse


11 oktober 2016

Mijn week van 3 oktober

Er zijn zoveel leuke dingen die ik mee maak. Eigenlijk te veel om over te schrijven.
Om je toch een idee te geven, zo zag mijn week eruit:

Maandag 3 oktober
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft diverse brancheorganisaties en vertegenwoordigers uitgenodigd om te komen praten over model-aanbestedingsleidraden. Een dialoog over de aanbestedingsleidraad in het kader van de marktvisie. Een heel goed initiatief! Ik ben er samen met enkele van onze lidbedrijven naar toe geweest. Een goede sessie waarin een aantal punten zoals de verantwoordelijkheid voor tegenstrijdigheden, selectie- en gunningsmethodieken aan de orde zijn gekomen.

Dinsdag 4 oktober
Vanmiddag laten mijn collega’s alvast een kijkje in de keuken zien van de nieuwe website van UNETO-VNI. Dat ziet er al heel mooi uit. Het is nog even hard werken, maar komend najaar gaat de nieuwe website live.

Woensdag 5 oktober
Een collega van mij gaat ‘s ochtend naar de rechtbank in Den Haag om een kort geding bij te wonen in een aanbestedingszaak van een lidbedrijf. Voor mij als jurist onwijs interessant, maar helaas kan ik er niet bij zijn. ‘s Middags mag ik namelijk naar het noorden van het land om een workshop te geven over aanbestedingen. 

‘s Ochtends heb ik nog wel contact met Bouwend Nederland/Stabi. Er is een aanbesteding waar disproportionele gunningscriteria zijn gesteld. We maken bezwaar en gaan het gesprek aan om te kijken of deze aanbesteding doelmatiger kan. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt. Het is ook in het voordeel van de opdrachtgever om nog eens kritisch naar gemaakte keuzes van procedure en criteria te kijken. Anders kost het inschrijvers te veel en schrijven ze niet in.

Donderdag 6 oktober
Inmiddels is het programma voor het congres op 15 november van Stabi en SMI gereed. Het thema van deze bijeenkomst is: Aanbesteden en Innoveren: Hoe doe je dat? Samen met Stabi overleg ik over de laatste puntjes op de i voor de uitnodiging en dan kan deze verstuurd worden.

De Unie van Waterschappen is het afgelopen jaar samen met verschillende brancheorganisaties druk bezig geweest met het schrijven van hun marktvisie. Donderdag 17 november wordt deze op een marktdag gepresenteerd. ‘s Middags zitten we bij elkaar om het traject te bespreken en met name het activiteitenplan. Wat gaan we doen?!

Vrijdag 7 oktober
Samen met een aantal collega’s volg ik de cursus MBA in één dag. Interessant om te leren hoe wij ook als vereniging kunnen verbeteren. Ik heb veel opgestoken en hoop onze vereniging weer verder te kunnen brengen, zodat uiteindelijk ook onze leden meer tevreden zijn. Ik sta in ieder geval weer stil bij het belang van de klantbeleving. 

Maandag 10 oktober (ik kan het niet nalaten om deze dag te vermelden)
Deze middag is de bedrijfsjuridische bijeenkomst van UNETO-VNI. Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat geven samen een presentatie over kwaliteitsborging en systeemgerichte contractbeheersing. Engie laat daarna het perspectief van de opdrachtnemer op deze onderwerpen zien. Een interessant onderwerp en goed om een aantal van onze leden weer te spreken.

Deze week heb ik veel leden, gezien, gesproken en ik hoop ook verder geholpen. Mijn week is geslaagd als ik onze leden verder heb gebracht. Er zit de komende periode ook nog veel in het verschiet zoals je kunt lezen. Volgende week ga ik er weer tegenaan!


Klik hier voor alle andere blogs van Marissa.


©2006 SMI | Disclaimer | info@smiweb.nl | Bredewater 20 Zoetermeer | T 079 - 323 77 62 | F 079 - 323 85 50 | KvK 27180924