Home
Workshops
Publicaties
Behandelde zaken
Over SMI
Contact

Basiscursus Aanbesteden

Klik hier voor een terugblik op de open inschrijving van de Basiscursus aanbesteden in Zoetermeer.

In één dag leggen wij u uit wat aanbesteden is. Wat is een aanbestedende dienst, wanneer en wat moet er worden aanbesteedt en hoe gaat dat in zijn werk? Ook bespreken we welke aanbestedingsprocedures er zijn en hoe je als inschrijver (succesvol) meedoet. We lopen de meest voorkomende aanbestedingsprocedures door en laten een aantal voorbeelden uit de praktijk zien. Ook belangrijke onderwerpen als EMVI, uitsluitingsgronden, geschiktheidseisen, voorgeschreven merken, motivering van de gunningsbeslissing en rechtsbescherming komen aan de orde.

Onderwerpen zijn onder andere:

 1. Korte inleiding achtergrond aanbesteden
 2. Aanbestedingsrecht en regels (ARW 2016, gids proportionaliteit, klachtenregeling)
 3. Behandeling meest voorkomende aanbestedingsprocedures
 4. Aanbestedingspraktijk
  • behandeling praktijkgevallen
  • kansen/ valkuilen
 5. Bestekken
  • valkuilen in bestekken
  • hoe ga je ermee om in aanbestedingsfase

Aanpak
Middels presentatie, met daarin verwerkt een aantal interactieve stellingen wordt de kennis overgebracht. De inhoud is relevant voor de aanbestedingspraktijk in de installatiesector We bespreken verschillende concrete aanbestedingen en geven uitleg over diverse aanbestedingsstukken (leidraad, verklaringen etc.), waarmee men in de praktijk te maken heeft.

Voorafgaand vragen wij om uw praktijkvoorbeelden zodat de inhoud zo goed mogelijk aansluit bij uw dagelijkse praktijk en wensen. Gedurende de hele cursus is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Voor overleg over de inhoud kunt u contact opnemen met Marissa Willemse: mwillemse@smiweb.nl, tel. 079-3250712.

Voor wie?
De workshop wordt speciaal georganiseerd voor UNETO-VNI-leden. Dit is een uitgebreide workshop die een hele dag in beslag neemt, voor als u minder bekend bent met de huidige aanbestedingswet.

Waar?
Deze training kan bij u in het bedrijf of in de omgeving daarvan verzorgd worden (kosten locatie, voorzieningen en verzorging van de deelnemers zijn voor uw rekening).

Kosten?
In-company training: € 895,00 (excl. BTW en reiskosten van de workshopleider à € 0,80 per km).

Informatie en aanvragen
U kunt contact met ons opnemen via: mmulder@smiweb.nl, tel.: 079 323 77 62.


©2006 SMI | Disclaimer | info@smiweb.nl | Bredewater 20 Zoetermeer | T 079 - 323 77 62 | F 079 - 323 85 50 | KvK 27180924